zondag 29 januari 2012

American apple pie

Vandaag een zeer lekkere appeltaart gebakken.

Normaal gezien had ik een foto kunnen trekken van een mooie volledige taart, maar vooraleer ik het besefte had m'n zoon al een halve taart op ;-)
(ach ja, morgen heeft hij zijn laatste examen, dus een kleine troost tijdens het studeren is toch om een stukje taart te kunnen verorberen).
Het recept van de taart komt uit dit boek.
Het bordje en het espressotasje zijn zelfgemaakt.

Hier volgt het recept:

2 eieren
400 g bloem gezeefd
125 g suiker
225 g roomboter op kamertemperatuur
1 kg appels
1 tl kaneelpoeder
100 g ongezouten pecannoten of walnoten
1 l vanilleroomijs


1. Kneed in de keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, 50 g van de suiker, de boter, een heel ei en een beetje zout.
Laat de deegbal in vershoudfolie verpakt minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
2. Schil de appels en snijd ze in plakjes. Schep de appel om met de resterende 75 g suiker, de kaneel en de noten.
3. Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol 2/3 van het deeg uit tot een ronde lap. Bekleed de vorm ermee; laat het deeg iets over de rand hangen.
Schep de appelvulling in de vorm. Snijd het overhangende deel rond de rand weg.
4. Rol de rest van het deeg uit tot een lap. Leg de lap over de appelvulling en druk de naad van het deegdeksel rondom met de duim goed aan.
Maak een paar sneetjes in het deksel.
Bestrijk de taart met losgeklopt eiwit en strooi er een beetje suiker over.
5. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 45 - 50 min. goudbruin en gaar. Laat de taart in de vorm 15 min. afkoelen.
Serveer de warme apple pie in punten gesneden met een bol vanilleroomijs.

LEKKER LEKKER LEKKER ...



2 opmerkingen:

  1. ben blij dat ik dit topic lees, NA mijn eten... maar ondanks dat loopt het water in mijn mond.

    smakelijk !

    BeantwoordenVerwijderen

Over mij

Ik ben Elisabeth, 26 jaar. Ik hou ervan om overal waar ik kom een lekkere koffie te gaan drinken. Dit is echter niet altijd een gemakkelijke opdracht ... daarom deze blog!